Mini toasts
30 min
Afternoon tea
Mellanmål
•
Små gyllenbruna nystekta toasts fyllda med sveciakräm. Skär i snittar och servera med tomatsallad och sallad med honung och pistagenötter.
Ingredienser
Sveciakräm:
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
| 75 g | |
| 2 msk | |
| 1 msk |
Sallad med honung och pistage:
|
Silverlök
|
1 |
|---|---|
|
Flytande honung
|
2 msk |
|
Olivolja
|
1 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Rostade pistagenötter
|
½ dl |
|
Småbladig sallad
|
60 g |
Tomatsallad med rostad vitlök:
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|---|---|
|
Olivolja
|
½ dl |
|
Baby plommontomater
|
250 g |
|
Plockade färska blandade örter t ex basilika, persilja och körvel
|
1 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Rostbröd
|
8 skivor |
|---|---|
| 4 msk |
Gör så här
Sveciakräm:
Sallad med honung och pistage:
Tomatsallad med rostad vitlök:
Toast:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
631 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5 g |
| Protein: | 10 % | 15,6 g |
| Fett: | 64,6 % | 46,1 g |
| Kolhydrater: | 25,4 % | 39,4 g |