Mimosasallad

Buffé Lunch
Mimosasallad

Ett recept på klassisk mimosasallad innehåller fruktcocktail och majonnäs, här moderniserad med en klick syrlig gräddfil. Mimosasallad är gott till skinka och kalla fågel- och kötträtter.

Ingredienser

2 dl
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap
1 tsk
Fruktcocktail, ca 400 g
1 burk
Salt
1 krm
Nymalen svartpeppar
½ krm

Gör så här

  • Blanda gräddfil, majonnäs, och senap.
  • Låt fruktcocktailen rinna av. Rör ner i blandningen och smaka av med salt och nymalen peppar.
  • Servera mimosassallden till t ex skinka.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

220 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/mimosasallad/