Matvetesallad med rostad majs och het yoghurtsås

Matvetesallad med rostad majs och het yoghurtsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Matig och god sallad som blir ett passande tillbehör till grillat och stekt. En stark yoghurtsås passar perfekt ihop med den söta majsen. Använd gärna färsk majs när den är i säsong.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl matvete
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 250 g majskorn
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 salladslökar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 70 g blandad grönsallad

Yoghurtsås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt. Koka matvetet i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Stek majskornen gyllenbruna i smör-&rapsolja. Strimla salladslöken. Blanda majs, salladslök och matvete. Smaka av med salt och peppar. Varva matvetesallad och grönsallad i en skål. Ringla över yoghurtsåsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem