Matvetesallad med rostad majs och het yoghurtsås

Matvetesallad med rostad majs och het yoghurtsås

Betyg

(19 st)

Matig och god sallad som blir ett passande tillbehör till grillat och stekt. En stark yoghurtsås passar perfekt ihop med den söta majsen. Använd gärna färsk majs när den är i säsong.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl matvete
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 250 g majskorn
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 salladslökar
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 70 g blandad grönsallad

Yoghurtsås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt. Koka matvetet i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Stek majskornen gyllenbruna i smör-&rapsolja. Strimla salladslöken. Blanda majs, salladslök och matvete. Smaka av med salt och peppar. Varva matvetesallad och grönsallad i en skål. Ringla över yoghurtsåsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 370 kcal
  • Protein: 11 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem