Matotto-gröt
Nytt

Matotto-gröt

25 min
Huvudrätt Lunch
Här kommer ett recept på en krämig gröt gjord på matvete. Låt matvetet koka länge i grönsaksbuljongen och vänd sedan i smör, pesto och spenat. Resultatet blir en grön och härlig matvetegröt som påminner lite om en risotto - vi kallar den för matotto!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matotto-grot/

Gör så här

  • Koka upp matvete i en stor kastrull tillsammans med vatten och grönsaksbuljong.
  • Sänk till medelvärme och sjud tills nästan all vätska har kokat bort.
  • Pesto: Mixa alla ingredienser till en slät pesto. Smaka av med salt och svartpeppar. Obs! Spara några basilikablad, pinjenötter och 1 msk riven parmesanost till servering.
  • Låt matvetet rinna av i en finmaskig sil. Vänd sedan i smör, pesto och babyspenat.
  • Servera matvetegröt i skålar. Toppa med basilika, pinjenötter och riven parmesanost.
Klart!
Energi:

684 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Fiber: 11,6 g
Protein: 18 g
Kolhydrater: 54,3 g
Fett: 44,1 g

Ingredienser

Matvete
4 dl
Vatten
ca 1 liter
Grönsaksbuljong
1 tärning
25 g
Babyspenat
50 g
Pesto:
Färsk basilika
2 krukor
Olivolja
1 dl
Parmesanost
75 g
Rostade pinjenötter
50 g
Citron, skal och saft
1
Vitlöksklyfta
1
Salt och svartpeppar