Matig macka med sweet chilikyckling

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Matig macka med sweet chilikyckling

Bjud på rostat lantbröd med fräsch och lite het kyckling och sallad. Toppa med KESO® Cottage cheese och krispiga solrosskott.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Sweet chilisås
1 dl
Lantbröd
4 skivor
Isbergssallad
½ huvud
Gurka
½
150 g
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Häll över sweet chilisås. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Rosta brödet. Strimla salladen och gurkan. Lägg sallad och gurka på brödet.
  • Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg på salladen. Blanda cottage cheese med kryddorna och toppa med den.
Lägg till recept till tillagad

Solrosskott kan bytas ut mot groddar.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

310 kcal

Energifördelning: per portion inklusive tillbehör
Protein: 40 g
Fett: 5 g
Kolhydrater: 27 g
https://www.arla.se/recept/matig-macka-med-sweet-chilikyckling/