Banh mi med kyckling

Banh mi med kyckling

45 min Huvudrätt
En vietnamesisk lunchmacka fullproppad med smaker. Här finner man syra, hetta och sälta i en härligt symbios.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Picklade grönsaker:
  • Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skiva rädisorna. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  • Ta kastrullen från värmen och lägg ner grönsakerna. Låt stå minst 15 min.
Dressing:
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen i en liten skål.
Kyckling:
  • Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i smör-&rapsolja tills den är genomstekt 5-6 min. Låt stå ca 5 min och skär sedan i skivor.
Tillbehör:
  • Skär gurkan i tunna skivor. Dela baguetten på längden.
  • Bred på dressingen och fyll med jalapeño, gurka, kyckling, picklade grönsaker och koriander. Lägg på locket och skär i fyra delar.
Klart!
Energi:

327 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Picklade grönsaker:
Morötter
2
Rädisor
125 g
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Dressing:
1 dl
Majonnäs
1 dl
Vitlöksklyfta, pressad
1
Kyckling:
Kycklinglårfilé eller 4 st
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Tillbehör:
Gurka
½
Baguette
1
Skivad inlagd jalapeño
16 skivor
Färsk koriander
1 kruka