Matig macka med sweet chilikyckling

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Matig macka med sweet chilikyckling

Bjud på rostat lantbröd med fräsch och lite het kyckling och sallad. Toppa med KESO® Cottage cheese och krispiga solrosskott.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Sweet chilisås
1 dl
Lantbröd
4 skivor
Isbergssallad
½ huvud
Gurka
½
150 g
Malen spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnssäker form. Häll över sweet chilisås. Stek kycklingen i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Rosta brödet. Strimla salladen och gurkan. Lägg sallad och gurka på brödet.
  • Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg på salladen. Blanda cottage cheese med kryddorna och toppa med den.
Klart!

Solrosskott kan bytas ut mot groddar.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

310 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 40 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/matig-macka-med-sweet-chilikyckling/