Marsipanpraliner med aprikos och mandel

20 min Buffé Efterrätt
Frysbar
Marsipanpraliner med aprikos och mandel

Praliner av marsipan med aprikoskompott och smält choklad toppad med hackad mandel blir en delikat avslutning på en festmåltid, som godbit till kaffet eller i godisskålen. Du avgör själv genom att skära dem i önskad storlek.

Ingredienser

½ dl
Grovhackad mörk choklad
150 g
1 tsk
Torkade aprikoser
200 g
Apelsin, pressad saft
1
Mandelmassa
300 g
Hackad mandel
½ dl

Gör så här

  • Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den har smält. Rör i smöret och låt svalna.
  • Hacka aprikoserna och mixa dem tillsammans med apelsinsaften till en puré.
  • Kavla ut mandelmassan till en rektangulär platta, ca ½ cm tjock.
  • Bred på aprikospurén över mandelmassan och bred till sist på chokladen. Strö på hackad mandel och skär i bitar.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

100 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/marsipanpraliner-med-aprikos-och-mandel/