Marshmallows med polkakross

Marshmallows med polkakross

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(79 st)

Marshmallows är enklare att göra än man kan tro. Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet som fastnar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 4 dl strösocker
  • 1½ dl vit sirap
  • 3 msk vatten
  • 75 g krossade polkagrisar
  • röda hushållsfärger
  • olja till formen
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min. Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger. Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist. Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet. Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten. Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre. Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.

Tips:

Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem