Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Marshmallows med polkakross
Marshmallows med polkakross
60+ min
Efterrätt
•
Kommentarer
Marshmallows är enklare att göra än man kan tro. Gnid in händerna med neutral olja för att undvika kladdig smet som fastnar.
Andra liknande recept
20 min
Dadelbollar
(194)
45 min
Kokostoppar
(1469)
15 min
Brända mandlar
(894)
50 min
Fudge
(349)
Brigadeiro
(59)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min.
Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka 1½ min. Rör om några gånger.
Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig.
Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt krossade polkagrisar på slutet och ev ett stänk hushållsfärg allra sist.
Lättast går det att vispa i en degblandare med visp. Använder man elvisp går det lättare om man höjer och sänker vispen mot slutet.
Pensla en form, ca 20x20 cm, och en slickepott med lite olja. Häll smeten i formen med hjälp av slickepotten.
Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna längre.
Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i florsocker. Förvara i väl försluten plastpåse.
Klart!
Tips:
Genom att skära eller klippa till marshmallows strax innan servering håller man den mjuk längre.
Ingredienser
Gelatinpulver
2 msk
Vatten
1 dl
Strösocker
4 dl
Vit sirap
1½ dl
Vatten
3 msk
Krossade polkagrisar
75 g
Röda hushållsfärg
Olja till formen
Florsocker
Andra liknande recept
20 min
Dadelbollar
(194)
45 min
Kokostoppar
(1469)
15 min
Brända mandlar
(894)
50 min
Fudge
(349)
Brigadeiro
(59)
50 min
Glutenfri brownie
(200)
60+ min
Klassisk chokladtryffel
(278)
30 min
Kola
(318)
60+ min
Tryffel
(42)
Budget
1 tim
Cornflakeskakor
(25)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum