Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing

Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Harissa är en marockansk kryddblandning som köps färdig. Du kan även improvisera fram en egen blandning med sambal oelek, vitlök, spiskummin och mald koriander.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g färsk haricots verts
  • 300 g morötter
  • 400 g black eye bönor

Apelsindressing:

  • rivet skal och saft av ½ apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung

Harissayoghurt:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda yoghurt, salt, spiskummin och harissa. Låt stå kallt fram till servering. Koka haricots verts ca 1 min i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och spola dem i kallt vatten. Skala och skär morötterna i tunna strimlor med en potatisskalare eller osthyvel. Skölj bönorna och lägg upp dem på ett fat tillsammans med haricots verts och morötter. Blanda samman apelsin, olivolja och honung till en dressing och häll över salladen. Smula osten och strö den, solroskärnor och korianderblad över salladen. Servera med harissayoghurt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem