Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing
30 min
Förrätt
Tillbehör
•
Harissa är en marockansk kryddblandning som köps färdig. Du kan även improvisera fram en egen blandning med sambal oelek, vitlök, spiskummin och mald koriander.
Ingredienser
|
Färsk haricots verts
|
400 g |
|---|---|
|
Morot
|
300 g |
|
Black eye bönor
|
400 g |
Apelsindressing:
|
Apelsin
|
rivet skal och saft av ½ |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Honung
|
1 msk |
| 100 g | |
|
Saltrostade solroskärnor
|
4 msk |
|
Färsk koriander
|
½ kruka |
Harissayoghurt:
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Malen spiskummin
|
½ tsk |
|
Harissa
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
361 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,2 g |
| Protein: | 17,8 % | 15,8 g |
| Fett: | 53,8 % | 22 g |
| Kolhydrater: | 28,4 % | 25,2 g |