Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing

Marockansk morots- och bönsallad med apelsindressing

30 min Förrätt
Harissa är en marockansk kryddblandning som köps färdig. Du kan även improvisera fram en egen blandning med sambal oelek, vitlök, spiskummin och mald koriander.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marockansk-morots--och-bonsallad-med-apelsindressing/

Gör så här

  • Börja med att blanda yoghurt, salt, spiskummin och harissa. Låt stå kallt fram till servering.
  • Koka haricots verts ca 1 min i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och spola dem i kallt vatten.
  • Skala och skär morötterna i tunna strimlor med en potatisskalare eller osthyvel.
  • Skölj bönorna och lägg upp dem på ett fat tillsammans med haricots verts och morötter.
  • Blanda samman apelsin, olivolja och honung till en dressing och häll över salladen.
  • Smula osten och strö den, solroskärnor och korianderblad över salladen. Servera med harissayoghurt.
Klart!

Ingredienser

Färsk haricots verts
400 g
Morot
300 g
Black eye bönor
400 g
Apelsindressing:
Apelsin
rivet skal och saft av ½
Olivolja
2 msk
Honung
1 msk
100 g
Saltrostade solroskärnor
4 msk
Färsk koriander
½ kruka
Harissayoghurt:
2 dl
Salt
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Harissa
2 tsk