Marängtårta i långpanna
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Dessert
Fika
•
Marängårta i långpanna är en underbar dessert att bjuda på när du väntar många gäster. Baka denna härliga tårta till sommarens studentmottagning, födelsedagsfirande eller varför inte som dessert till midsommarafton? Lättlagad, vacker och fantastiskt god!
Constance Loeper
Receptkreatör
Ingredienser
Botten:
| 100 g | |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Äggulor
|
5 |
| ½ dl | |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
Maräng:
|
Äggvitor
|
5 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Hasselnötter, finhackade
|
50 g |
Fyllning:
|
Jordgubbar
|
500 g |
|---|---|
| 3 dl | |
| 150 g | |
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
½ msk |
Topping:
|
Jordgubbar
|
250 g |
|---|---|
|
Hallon
|
3 askar |
|
Färsk mynta
|
|
|
Florsocker
|
|
|
Obesprutade rosenblad
|
Gör så här
Botten:
Maräng:
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
386 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 5,2 % | 4,9 g |
| Fett: | 49,2 % | 21,5 g |
| Kolhydrater: | 45,6 % | 43,4 g |