Marängkrans med vit chokladkräm

Marängkrans med vit chokladkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

60+ min

En vacker dessert med frasig maräng och len yoghurtkräm. Marängen kan du grädda i förväg och dekorera när det är dags att servera.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Marängbotten:

  • 3 äggvitor
  • 2½ dl strösocker

Vit chokladkräm

Servering:

  • 1 dl hallon
  • ½ dl granatäpplekärnor
  • ev ½ dl vinbär

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Marängkrans:

Sätt ugnen på 90°. Blanda äggvita och socker i en kastrull. Värm på låg temperatur under omrörning tills sockret har smält, ca 60°. Häll blandningen i en köksmaskin och vispa till en fast maräng. Bred eller spritsa ut ¾ av marängsmeten till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa minimaränger av resterande smet. Grädda i mitten av ugnen ca 3 tim.

Vit chokladkräm:

Hacka chokladen till chokladkrämen. Koka upp grädden, ta från värmen och rör ner chokladen tills den smält. Häll upp i en bunke och låt kallna helt i kyl. Vispa chokladgrädden tjock och rör ner yoghurten.

Montering:

Klicka eller bred ut chokladkrämen över marängbotten och toppa med bär och minimaränger.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 235 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Andra goda förslag