Maränger

1 tim 5 min
Maränger

Klassiska maränger som kan ätas som de är eller till glass, marängswiss eller banana split. Se till att skålen du vispar i är helt ren och torr innan du sätter igång, annars stelnar inte smeten.

Ingredienser

Äggvitor
4
Strösocker
2 dl
Ättiksprit 12%
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 100° eller 90° varmluft.
  • Vispa vitorna till ett skum.
  • Tillsätt socker och ättika, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Klicka ut 40 maränger på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

20 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 6,2 % 0,3 g
Fett: 0 % 0 g
Kolhydrater: 93,8 % 4,5 g
https://www.arla.se/recept/maranger/