Mannagrynsbowl med mango och kvarg

15 min Frukost Mellanmål
Mannagrynsbowl med mango och kvarg

Denna krämig mannagrynsbowl med mango och kvarg är perfekt att servera som frukost eller mellanmål. Enkel att göra, naturligt söt och full av fräsch smak – perfekt för både vardag och helg! Välj om du vill servera din bowl ljummen eller kall.

Nytt

Ingredienser

4 dl
Mannagryn
4 msk
Salt
1 krm
Arla® Mild kvarg vanilj
2 dl

Topping:

Mango, tinad eller färsk
ca 200 g
Lime, pressad saft
1
Passionsfrukter
2
Kokoschips
4 msk

Gör så här

  • Häll mjölk, mannagryn och salt i en kastrull. Värm under omrörning tills gröten tjocknar, ca 4 min.
  • Ta kastrullen från värmen och låt gröten svalna några minuter.
  • Rör ner vaniljkvarg tills blandningen blir krämig och jämn.
  • Mixa tinad mango och limesaft med stavmixer.
  • Fördela mannagrynsgröten i fyra skålar. Toppa med mangosås, passionsfruktskärnor och kokoships.
  • Njut av mannafrutti ljummen eller kall.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

191 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,5 g
Protein: 22,1 % 10,4 g
Fett: 26,4 % 5,7 g
Kolhydrater: 51,5 % 24,2 g
https://www.arla.se/recept/mannagrynsbowl-med-mango-och-kvarg/