Mangoparfait

5 tim 30 min Efterrätt
Mangoparfait

Imponera med en lätt mangoparfait som smakar gudomligt gott. Blanda kvarg med vaniljsmak med riktigt mogen färsk mango. Toppa gärna med färska hallon.

Ingredienser

Mango fruktkött
250 g
2 dl
Äggulor
4
Florsocker
1 dl
250 g

Garnering:

Färska hallon
Färsk mynta

Gör så här

  • Skär bort skalet på mangon. Skär bort fruktköttet runt kärnan och kör det till en puré i mixer.
  • Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Rör ner fruktpuré, kvarg och grädde.
  • Klä insidan av en sockerkaksform, 1 ½ liter, med plastfolie. Häll smeten i formen och frys i minst 5 timmar eller gärna över natten.
  • Ställ i kyl i ca 30 min före servering.
  • Stjälp upp parfaiten på ett fat och garnera med hallon och mynta.
Klart!

Det går också bra att mixa tinad fryst mango till puré.

https://www.arla.se/recept/mangoparfait/