Mandelpotatisplättar med löjrom
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Förrätt
Tillbehör
•
Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
|
Mandelpotatisar
|
4 |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
| 1 dl | |
| ½ dl | |
|
Vetemjöl
|
1 dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Strösocker
|
2 krm |
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
|
Liten citron
|
1 |
|
Löjrom
|
100 g |
| 1 dl | |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
421 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 13,1 % | 13,6 g |
| Fett: | 49,4 % | 23,5 g |
| Kolhydrater: | 37,5 % | 38,8 g |