Mandelpotatisplättar med löjrom
45 min
Förrätt
•

Ljuvliga potatisplättar, en svensk variant av blinier, på mandelpotatis med löjrom och syrlig crème fraiche blir till en fantastisk förrätt eller trevliga tilltugg. Receptet är skapat av Tommy Myllymäki, Årets kock 2007.
Ingredienser
Mandelpotatisar
|
4 |
---|---|
Ägg
|
1 |
Arla Köket® Crème fraiche
|
1 dl |
Arla Ko® Vispgrädde
|
½ dl |
Vetemjöl
|
1 dl |
Salt
|
2 krm |
Strösocker
|
2 krm |
Svenskt Smör från Arla®
|
Rödlök
|
½ |
---|---|
Liten citron
|
1 |
Löjrom
|
100 g |
Arla Köket® Crème fraiche
|
1 dl |
Hackad färsk gräslök
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
355 kcal
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Fett: | 24 g |
Kolhydrater: | 23 g |

