Mandelmusslor med choklad och portvinsgrädde

Mandelmusslor med choklad och portvinsgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Sagolika mandelmusslor med kakao i smeten och en ljuvlig fyllning med vispgrädde smaksatt med portvin. Dekorera mandelmusslorna med vackra fikon på toppen.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Fyllning:

  • 1½ dl Arla® vispgrädde
  • 2 msk portvin
  • 3 färska fikon

Gör så här

Gör så här

Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen ligga i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna. Vispa grädden och smaksätt med portvin. Skär fikonen i tunna klyftor. Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon.

Tips:

Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Kakorna kan förvaras ofyllda i frys.

Skriv ut

Källa: