Mandelmusslor med choklad och portvinsgrädde
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 45 min
Fika
Frysbar
•
Sagolika mandelmusslor med kakao i smeten och en ljuvlig fyllning med vispgrädde smaksatt med portvin. Garnera mandelmusslorna med vackra fikon på toppen.
Ingredienser
|
Mandel
|
½ dl |
|---|---|
|
Bittermandel
|
1 |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Kakao
|
1 msk |
| 50 g | |
|
Ägg
|
½ |
|
Vetemjöl
|
ca 1 dl |
Fyllning:
| 1½ dl | |
|
Portvin
|
2 msk |
|
Färska färska fikon
|
3 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Kakorna kan förvaras ofyllda i frys.
Näringsvärden, per st
Energi:
141 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 5,2 % | 1,8 g |
| Fett: | 65,4 % | 10,4 g |
| Kolhydrater: | 27,4 % | 9,5 g |