Mac and cheese med rödbetor, spenat och citron

Mac and cheese med rödbetor, spenat och citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

45 min

En upphottad pastagratäng med mild ädelost och fina betor. De kan enkelt bytas mot andra kokta grönsaker som t ex blomkål, pumpa eller broccoli.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Citronkrisp:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka pastan knappt klar, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Hacka lök och vitlök. Smält smör i en liten kastrull och fräs löken mjuk. Rör ner mjölet, fräs ytterligare 1-2 min och vispa ner grädden. Sjud 3-5 min tills såsen tjocknat. Tillsätt salt och hälften av ädelosten.
  3. Blanda sås med pasta och spenat. Häll över allt i en smord ugnsform. Skär rödbetorna i tjocka klyftor och tryck ner i gratängen. Toppa med resten av ädelosten.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min, tills gratängen fått en fin färg.

Citronkrisp:

  1. Fräs panko i smör tills det är gyllenbrunt. Låt svalna och blanda med citronskal och persilja. Strö över gratängen vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 745 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag