Majsscones

Majsscones

Betyg

(85 st)

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något. Dela dem och servera ljumma med smör och ost.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem