Majsscones

Majsscones

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Scones bakade på glutenfritt majsmjöl och aprikoser som ger energi. Snabbt och lätt på morgonkvisten.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 st

  • 4 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 torkade aprikoser, hackade
  • ½ tsk salt
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 dl Arla® mild yoghurt naturell

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver, aprikoser och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela den i 2 delar och platta ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något. Dela dem och servera ljumma med smör och ost.

Näringsvärden, per per st

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa: