Macka med böckling

20 min Förrätt Huvudrätt Mellanmål Middag Tillbehör
Macka med böckling

En härlig macka - ett riktigt svenskt smörrebröd - med en fantastiskt god röra på rökt böckling och Kesella kvarg. Extra gott på kavring.

Ingredienser

Kavring eller annat mörkt bröd
4 skivor
Salladsblad
30 g

Böcklingröra:

Böckling
250 g
Liten färsk rödlök
1
250 g
Finhackad färsk dill
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Citron
½

Gör så här

  • Rensa böcklingarna till röran och skär i små bitar. Finhacka löken.
  • Blanda lök, kvarg, dill, senap, salt och peppar i en bunke. Tillsätt böcklingen och rör till en ganska slät smet.
  • Bred ett tunt lager smör på bröden. Lägg på sallatsblad och fördela röran på brödskivorna.
  • Skär citronen i klyftor och servera till.
  • Garnera ev med en dillvippa och skivad lök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

300 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,3 g
Protein: 29,3 % 21,6 g
Fett: 46,6 % 15,8 g
Kolhydrater: 24,1 % 17,8 g
https://www.arla.se/recept/macka-med-bockling/