Macka med böckling

20 min Förrätt Huvudrätt Mellanmål Middag
Macka med böckling

En härlig macka - ett riktigt svenskt smörrebröd - med en fantastiskt god röra på rökt böckling och Kesella kvarg. Extra gott på kavring.

Ingredienser

Kavring eller annat mörkt bröd
4 skivor
Salladsblad
30 g

Böcklingröra:

Böckling
250 g
Liten färsk rödlök
1
250 g
Finhackad färsk dill
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Citron
½

Gör så här

  • Rensa böcklingarna till röran och skär i små bitar. Finhacka löken.
  • Blanda lök, kvarg, dill, senap, salt och peppar i en bunke. Tillsätt böcklingen och rör till en ganska slät smet.
  • Bred ett tunt lager smör på bröden. Lägg på sallatsblad och fördela röran på brödskivorna.
  • Skär citronen i klyftor och servera till.
  • Garnera ev med en dillvippa och skivad lök.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

305 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/macka-med-bockling/