Macaroni and cheese med kronärtskocka, räkor och tomatkrutonger

Macaroni and cheese med kronärtskocka, räkor och tomatkrutonger

Betyg

(0 st)

Klassisk amerikansk makaronilåda i modern tappning. Krämig ostsås med perfekt kokta makaroner, mjuk kronärtskocka, räkor och krispiga krutonger på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Torkade oliver:

  • 100 g svarta kärnfria oliver

Tomatkrutonger:

  • 2 plommontomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl vitt vin
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 skivor surdegsbröd

Ostsås:

Macaroni and cheese:

  • 7 dl makaroner
  • ca 200 g kronärtskocksbottnar
  • 4 salladslökar
  • ca 300 g skalade räkor
  • 2½ dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella

Gör så här:

Gör så här:

Torkade oliver:

Torka oliverna i mikrovågsugn ca 15 minuter tills de känns lätta, luftiga och torra. Låt svalna och hacka oliverna grovt.

Tomatkrutonger:

Sätt ugnen på 200°. Skär ett kryss i botten på tomaterna och doppa i kokande vatten ca 10 sek tills skalet börjar släppa. Spola snabbt i kallt vatten och dra av skalet. Dela och kärna ur tomaterna och skär köttet i tärningar. Skiva vitlöken tunt. Koka tomat, vitlök, vin, olivolja och tomatpuré ca 15 min tills vätskan kokat in. Mixa och sila genom en fintrådig sil. Skär bort kanterna på brödskivorna och bryt ner i mindre bitar. Blanda med tomatoljan och torka i ugn ca 12 min tills krutongerna känns luftiga och torra.

Ostsås:

Smält smöret i en kastrull på medelvärme och tillsätt mjölet. Rör ut klumparna och tillsätt mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Dra av från värmen och tillsätt osten under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

Macaroni and cheese:

Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Skiva salladslöken tunt. Sila bort spadet från räkorna. Använd ugnssäkra portionsformar eller ugnsform ca 20x30 cm. Fördela kronärtskockorna och salladslöken i botten på formarna. Varva lager av makaroner, räkor och hälften av ostsåsen. Avsluta med ett lager makaroner. Täck med resterande ostsås och strö över mozzarella. Gratinera i ugn på 200° ca 25 minuter till gyllenbrun yta. Servera med tomatkrutongerna och de torkade oliverna.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 1275 kcal
  • Protein: 49 g
  • Kolhydrater: 99 g
  • Fett: 73 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem