Lyxiga påskkycklingar

1 tim
Lyxiga påskkycklingar

Egen marsipan blir extra gott och lite lyxigt. Bäst resultat får man om man maler mandeln i en mandelkvarn men att använda sig av en matberedare är bra tips.

Ingredienser

Mandel
200 g
Bittermandlar
3
Florsocker
2½ dl
Äggvita
1
Gula hushållsfärg
1 tsk
Mandelspån
Mörk eller vit choklad
100 g

Gör så här

  • Skålla och skala mandel och bittermandel, låt torka på hushållspapper. Mixa dem mycket fint i matberedare eller mal dem i en mandelkvarn.
  • Blanda ner florsocker, tillsätt äggvita och arbeta samman till en slät massa.
  • Tillsätt mer florsocker om massan blir för fuktig, eller eventuellt några droppar vatten om den blir för torr och kompakt. Färga marsipanen gul.
  • Gör kycklingar genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora.
  • Dela mandelflarn på mitten och tryck fast på huvudet som näbb.
  • Smält choklad över vattenbad eller i mikro. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen.
  • Ställ dem på ett smörpapper och låt stelna.
  • Doppa en tandpetare i choklad och måla ögon på kycklingarna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

156 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,6 g
Protein: 9,1 % 3,5 g
Fett: 54,4 % 9,6 g
Kolhydrater: 36,5 % 14 g
https://www.arla.se/recept/lyxiga-paskkycklingar/