Lutfisk med bakad silverlök

Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt Middag Varmrätt
Lutfisk med bakad silverlök

Denna rätt med lutfisk och bakad silverlök är en nytolkning av ett klassiskt recept. Den bakade silverlöken blir underbart söt och mild i smaken. Vackert och väldigt gott!

Ingredienser

Lutfisk, MSC märkt
1 kg
Grovt salt
1 kg
Silverlökar
3
Potatis, amadine
1 kg
4 dl
Kryddpeppar
½ krm
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Frysta gröna ärter
2 dl

Till servering:

Levainbröd
4 skivor
Olivolja
Hackad färsk persilja
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Torka av fisken. Ta fram två ugnssäkra formar som får plats i ugnen tillsammans. Lägg 1 dl salt i ena formen och ställ lökarna i.
  • Fyll botten på den andra formen med salt, lägg i fisken och täck med resten av saltet. Täck fisken med aluminiumfolie. Ställ in båda formarna i ugnen och baka ca 45 min.
  • Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stompa den grovt tillsammans med crème fraiche.
  • Skala och hacka den bakade löken. Plocka fisken i bitar. Blanda med moset. Tillsätt kryddpeppar, svartpeppar och smör.
  • Värm ärtorna i lättsaltat vatten. Rosta brödet.
  • Ringla olivolja över moset och strö över persilja Servera med ärter och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

709 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,6 g
Protein: 15,8 % 27,6 g
Fett: 45,8 % 36,7 g
Kolhydrater: 38,4 % 67 g
https://www.arla.se/recept/lutfisk-med-bakad-silverlok/