Lussebullar

Lussebullar

60+ min Mellanmål
Ska du julbaka? Här är ett recept på lussebullar med Kesella som blir extra saftiga och goda! Hela köket doftar av nybakade lussebullar som sprider julstämning och saffransdoft. Passar perfekt som fika eller mellanmål. Servera med glögg eller annan dryck. 
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussebullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt lussebullarna svalna på galler innan du äter dem med en kopp glögg och en pepparkaka.
Klart!
Tips:

Du kan även baka våra goda: Lussebullar med fullkorn

Tips:

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Energi:

155 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 4 g
Video
Lussebullar – bästa tipsen

Ingredienser

Jäst
50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
2 dl
Salt
1 tsk
Vetemjöl, 17 dl
ca 1 kg
Russin
Ägg
1