Löjromschips

15 min Förrätt
Löjromschips

Löjromschips är ett riktigt lyxigt snacks, som passar utmärkt att servera som förrätt. Bred ut smetana på ett fat och toppa med gräslök, rödlök, citronskal och löjrom. Skeda upp godsakerna med krispiga potatischips.

Ingredienser

Löjrom
50 g
Rödlök
1
Färsk gräslök
½ kruka
2 dl
Citron
1
Svartpeppar
Potatischips, saltade

Gör så här

  • Låt löjrommen rinna av i en tät sil.
  • Skala och finhacka rödlöken. Skär gräslöken fint. Tvätta citronen noga i ljummet vatten.
  • Bred ut smetana på ett fat. Strö över rödlök, gräslök, finrivet citronskal och löjrom. Stick ner potatischips i smetanan och vrid över nymalen svartpeppar.
  • Servera dina löjromschips direkt.
Klart!

Näringsvärden, per portion med 50 g chips/port

Energi:

493 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5 g
Protein: 7,5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/lojromschips/