Ljummen vetesallad med päron och ädelost

Ljummen vetesallad med päron och ädelost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Robust sallad med matvete som bas. De honungsstekta mandlarna ger fin krispighet och ädelosten och det syrliga päronet sälta och sötma.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandeln i en torr varm stekpanna 2-3 min. Ringla över honung och vänd runt ca 1 min. Låt svalna på smörpapper. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Stek dem mycket hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner matvete och citronsaft. Salta och peppra. Lägg vetesalladen på ett fat. Strö över smulad ädelost, mynta och honungsmandel.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa: