Ljummen vetesallad med päron och ädelost

Ljummen vetesallad med päron och ädelost

Betyg

(38 st)

Robust sallad med matvete som bas. De honungsstekta mandlarna ger fin krispighet och ädelosten och det syrliga päronet sälta och sötma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Rosta mandeln i en torr varm stekpanna 2-3 min. Ringla över honung och vänd runt ca 1 min. Låt svalna på smörpapper. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Stek dem mycket hastigt i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vänd ner matvete och citronsaft. Salta och peppra. Lägg vetesalladen på ett fat. Strö över smulad ädelost, mynta och honungsmandel.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem