Ljummen sommarsallad

30 min Buffé Förrätt Huvudrätt Middag Tillbehör
Ljummen sommarsallad

Enkel, vacker och god sallad på potatis, sparris, spenat och rödbetor. Gott tillbehör eller som lättare rätt.

Ingredienser

Färskpotatis
500 g
Späda rödbetor
500 g
Färsk grön sparris
250 g
Babyspenat
80 g

Dressing:

Rapsolja
2 msk
Vinäger
1 msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
1 krm

Topping:

200 g
Torkade tranbär
2 msk
Pumpakärnor
1½ msk
Pinjenötter
½ msk

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka.
  • Skär av den nedersta träiga delen av sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2-3 min. Ta upp sparrisen och låt rinna av.
  • Skala rödbetorna. Skär rödbetor och potatis i halvor eller klyftor.
  • Blanda färskpotatis, rödbetor, sparris och babyspenat. Tärna vitosten och strö över den och topping.
  • Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

345 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,8 g
Protein: 14,7 % 12,5 g
Fett: 47,6 % 18,6 g
Kolhydrater: 37,7 % 32 g
https://www.arla.se/recept/ljummen-sommarsallad/