Ljummen sallad med kikärtor

Ljummen sallad med kikärtor

1 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Ugnsrostade grönsaker i en härlig färgblandning med ljuvliga smaker! God som den är eller tillsammans med en köttbit alternativt en bit bröd.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225º.
  • Skala morötter, palsternacka och lök. Kärna ur paprikan. Skär allt i bitar och lägg i en smord långpanna.
  • Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och kikärtor i smör någon minut. Blanda dem med de ugnsstekta grönsakerna. Salta, peppra och rör om.
  • Dela salladen i bitar och lägg på ett fat. Lägg på grönsakerna med kikärtorna.
  • Klicka på crème fraiche. Servera med bröd.
Klart!

Ingredienser

Morot
200 g
Palsternacka
200 g
Röd paprika
200 g
Rödlök
200 g
2 msk
Vitlöksklyfta
1
Kikärter
400 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Blandad grönsallad
150 g
2 dl