Ljummen rissallad

Ljummen rissallad

Betyg

(11 st)

Fullkornsris smakar mer än vitt ris och ger magen nyttiga fibrer att jobba med. En rissallad går att variera i oändlighet, titta på våra tips här nedan!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grundsallad:

Dressing:

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i riset och häll på buljongen. Koka enligt anvisning på förpackningen. Varva riset med några av grönsaksförslagen. Blanda ihop dressingen och häll den över. Strö över ost, nötter, kött eller fisk.

Tips:

Grönsaker t ex:

Lök: skivad rödlök, gul lök, purjolök, gräslök
Färska: bitar av tomater, gurka, paprika, avokado
Kokta: bitar av broccoli, morötter, sockerärtor, sparris, kronärtskockshjärtan
Frukt: bitar av äpple, päron, melon, nektarin, torkade aprikoser, vindruvor
Sallad: rucola, ekblads, romansallad, frissé, grönsallad, babyspenat
Färska örter: hackad persilja, basilika, rosmarin, timjan, dill

Tillägg t ex:

Ost: Apetina, Kvibille ädel, Arla Köket riven gratäng, Keso cottage cheese
Nötter mm: valnötter, cashewnötter, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor, rostade
sojabönor
Kött: rökt skinka eller kalkon, rostbiff, salami och annat kallskuret, grillad kyckling
Fisk: räkor, kräftstjärtar, stekta laxtärningar, varmrökt lax, makrill, böckling

Såser:

Färdiga: En kall sås, smaksatt crème fraiche
2 dl minifraiche, matyoghurt, gräddfil eller lätt crème fraiche
smaksatt med t ex: fransk senap, pressad vitlök, färska örter,
pressad lime och citron, riven pepparrot, chilisås

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem