Ljummen risonisallad

Ljummen risonisallad

30 min Huvudrätt
En matig sallad som är allra godast ljummen men den kan också serveras kall. Risoni är små pastagryn och kan bytas ut mot annan pasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-risonisallad/

Gör så här

  • Koka risonin. Häll av vattnet men låt risonin vara kvar i kastrullen så att den håller sig varm. Koka bönorna och håll dem varma.
  • Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikor och aprikoser grovt.
  • Blanda risoni, bönor, lök, paprika, aprikoser, spenat och nötter.
  • Lägg upp salladen och smula över osten.
  • Servera med crème fraiche.
Klart!

Ingredienser

Risoni
2 dl
Färsk haricots verts
150 g
Rödlökar
2
Röda paprikor
2
Torkade aprikoser
12
Färsk spenat
100 g
Rostade cashewnötter
1 dl
100 g