Ljummen potatissallad med fetaost

Ljummen potatissallad med fetaost

30 min Buffé Huvudrätt
Potatissallad med smak av fetaost, oliver och färska örter. Underbart gott att servera till sommarens grillmiddagar tillsammans med en krämig tzatziki. Blanda gärna salladen när potatisen fortfarande är ljummen, då suger den åt sig allra bästa av alla goda smaker!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Tvätta och koka potatisen knappt mjuk.
  • Skiva löken. Dela osten i bitar. Låt potatisen ånga av och dela den.
  • Blanda potatisen med smör-&rapsolja, salt, skal och saft av citron. Blanda i lök, ost, oliver och persilja.
Klart!
Tips:

Oliverna blir ännu godare om du först fräser dem i lite smör-& rapsolja oliv.

Energi:

285 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Färskpotatis
750 g
Färsk lök
1
150 g
2 msk
Gourmetsalt
¾ tsk
Citron
rivet skal och pressad saft av ¼
Svarta oliver
½ dl
Grovhackad färsk persilja
½ dl