Ljummen potatissallad med fetaost
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Potatissallad med smak av fetaost, oliver och färska örter. Underbart gott att servera till sommarens grillmiddagar tillsammans med en krämig tzatziki. Blanda gärna salladen när potatisen fortfarande är ljummen, då suger den åt sig allra bästa av alla goda smaker!
Ingredienser
|
Färskpotatis
|
750 g |
|---|---|
|
Färsk lök
|
1 |
| 150 g | |
| 2 msk | |
|
Gourmetsalt
|
¾ tsk |
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ¼ |
|
Svarta oliver
|
½ dl |
|
Grovhackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Oliverna blir ännu godare om du först fräser dem i lite smör-& rapsolja oliv.
Näringsvärden, per port
Energi:
282 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g |
| Protein: | 13,7 % | 9,5 g |
| Fett: | 47 % | 15 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 27,3 g |