Ljummen bulgursallad

Ljummen bulgursallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Bulgur är krossat vete med mycket fibrer. Bulgursallad är gott att servera varmt med olika tillbehör.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grundsallad:

Dressing:

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Fräs bulgur i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll på buljongen och koka enligt anvisning på bulgurförpackningen. Varva bulgur med några av grönsaksförslagen. Blanda ihop dressingen och häll den över. Strö över ost, nötter, kött eller fisk.

Tips:

Grönsaker t ex:

Lök: skivad rödlök, gul lök, purjolök, gräslök
Färska: bitar av tomater, gurka, paprika, avokado
Kokta: bitar av broccoli, morötter, sockerärtor, sparris, kronärtskockshjärtan
Frukt: bitar av äpple, päron, melon, nektarin, torkade aprikoser, russin
Sallad: rucola, ekblads, romansallad, frissé, grönsallad, babyspenat
Färska örter: hackad persilja, basilika, rosmarin, timjan, dill

Tillägg t ex:
Ost: Apetina, Kvibille ädel, Arla Köket riven gratäng, Keso cottage cheese
Nötter mm: valnötter, cashewnötter, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor, rostade
sojabönor, oliver
Kött: rökt skinka eller kalkon, rostbiff, salami och annat kallskuret, grillad kyckling
Fisk: räkor, kräftstjärtar, stekta laxtärningar, varmrökt lax, makrill, böckling

Såser:
Färdiga: En kall sås, smaksatt crème fraiche
2 dl minifraiche, matyoghurt, gräddfil eller lätt crème fraiche
smaksatt med t ex: fransk senap, pressad vitlök, färska örter, pressad lime och citron,
riven pepparrot, chilisås.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem