Ljummen bönsallad

Ljummen bönsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Varma bönor är gott sällskap till det mesta. Om du blandar olika sorter får du en festlig, mättande sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grundsallad:

  • 2 burkar bönor, t ex stora vita, svarta eller kidneybönor
  • 5 dl grönsaksbuljong

Dressing:

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Skölj bönorna. Värm dem i grönsaksbuljongen i en kastrull. Låt bönorna rinna av. Blanda ihop dressingen och häll den över bönorna. Blanda dem med några av grönsaksförslagen och strö över ost, nötter, kött eller fisk.

Tips:

Grönsaker t ex:

Lök: skivad rödlök, gul lök, purjolök
Färska: bitar av tomater, gurka, paprika, avokado
Kokta: bitar av broccoli, morötter, sockerärtor, sparris, kronärtskockshjärtan
Frukt: bitar av äpple, päron, melon, nektarin, torkade aprikoser
Sallad: rucola, ekblads, romansallad, frissé, grönsallad, babyspenat
Färska örter: hackad persilja, basilika, rosmarin, timjan, dill.

Tillägg t ex:

Ost: Apetina, Kvibille ädel, Arla Köket riven gratäng, Keso cottage cheese
Nötter mm: valnötter, cashewnötter, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor, rostade
sojabönor
Kött: rökt skinka eller kalkon, rostbiff, salami och annat kallskuret, grillad kyckling
Fisk: räkor, kräftstjärtar, stekta laxtärningar, varmrökt lax, makrill, böckling

Såser:

Färdiga: En kall sås, smaksatt crème fraiche
2 dl minifraiche, matyoghurt, gräddfil eller lätt crème fraiche
smaksatt med t ex:
fransk senap, pressad vitlök, färska örter, pressad lime och citron, riven pepparrot, chilisås

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem