Ljummen bönsallad

Ljummen bönsallad

30 min
Varma bönor är gott sällskap till det mesta. Om du blandar olika sorter får du en festlig, mättande sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-bonsallad/

Gör så här

  • Skölj bönorna. Värm dem i grönsaksbuljongen i en kastrull. Låt bönorna rinna av.
  • Bena ur och dela kycklingen i bitar.
  • Skala rödlöken och äpplet. Skär dem i mindre bitar.
  • Dela och ta ur kärnan på avokadon. Skär fruktköttet i bitar.
  • Varva bönor med övriga ingredienser till sallad i en skål.
  • Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Klart!

Ingredienser

Blandade bönor, t ex stora vita, svarta eller kidneybönor
2 burkar
Grönsaksbuljong
5 dl
Grillad kyckling
½
Rödlök
1
Rött äpple
1
Avokado
1
Salladsmix
65 g
Dressing:
Rapsolja
3 msk
Vinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
ev 1