Ljummen bönsallad

30 min
Arbetstid: 30 min
Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Ljummen bönsallad

Varma bönor är gott sällskap till det mesta. Om du blandar olika sorter får du en festlig, mättande sallad.

Ingredienser

Blandade bönor, t ex stora vita, svarta eller kidneybönor
2 burkar
Grönsaksbuljong
5 dl
Grillad kyckling
½
Rödlök
1
Rött äpple
1
Avokado
1
Salladsmix
65 g

Dressing:

Rapsolja
3 msk
Vinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
ev 1

Gör så här

  • Skölj bönorna. Värm dem i grönsaksbuljongen i en kastrull. Låt bönorna rinna av.
  • Bena ur och dela kycklingen i bitar.
  • Skala rödlöken och äpplet. Skär dem i mindre bitar.
  • Dela och ta ur kärnan på avokadon. Skär fruktköttet i bitar.
  • Varva bönor med övriga ingredienser till sallad i en skål.
  • Rör ihop dressingen och ringla över salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

567 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 12,9 g
Protein: 27,5 % 38,3 g
Fett: 52,1 % 33,4 g
Kolhydrater: 20,4 % 28,5 g
https://www.arla.se/recept/ljummen-bonsallad/