Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Vår blomkålssallad är en matig och knaprig sallad med hel dinkel, pumpafrön, röd lök och fetaost. Toppa salladen med den krämiga, syrliga såsen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Granatäpplesås

  • ½ dl granatäpplekärnor
  • 2 msk olivolja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka dinkel eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen när det återstår ca 4 min av koktiden. Rör ner smör-&rapsolja. Skala och skiva rödlöken. Bryt osten i bitar och vänd ner tillsammans med lök, rucola och pumpafrön. Strö granatäpplekärnor och ringla olivolja över salladen. Servera med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag