Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

Ljummen blomkålssallad med granatäpplesås

Betyg

(21 st)

Vår blomkålssallad är en matig och knaprig sallad med hel dinkel, pumpafrön, röd lök och fetaost. Toppa salladen med den krämiga, syrliga såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Granatäpplesås

  • ½ dl granatäpplekärnor
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Koka dinkel eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skär blomkålen i bitar och lägg ner i kastrullen när det återstår ca 4 min av koktiden. Rör ner smör-&rapsolja. Skala och skiva rödlöken. Bryt osten i bitar och vänd ner tillsammans med lök, rucola och pumpafrön. Strö granatäpplekärnor och ringla olivolja över salladen. Servera med såsen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem