Linssallad med ädelostdressing

Linssallad med ädelostdressing

Betyg

(0 st)

30 min

Snabb och mättande sallad med krämig dressing. Perfekt som matlåda eller att ta med på picknick och utflykt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 dl röda linser
  • 1 äpple
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 200 g morötter
  • 200 g rödkål
  • 100 palsternackor
  • 50 g ärtskott
  • 4 msk torkade tranbär

Marinad:

  • 1 färsk röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pressad citron
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm salt

Ädelostdressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp vatten. Lägg i linserna, lägg på ett lock och koka 2 min. Dra av från värmen och låt linserna stå ca 10 min. Häll av vattnet. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över linserna. Tärna äpplet och blanda ned i linserna. Tärna brödet och stek knaprigt i smör-&rapsolja. Skala och strimla rotfrukterna. Tvätta ärtskotten. Mixa osten slät med yoghurt. Lägg linserna i botten på en glasburk. Fyll på med dressingen. Varva grönsakerna i burken och toppa med krutonger och tranbär.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 26 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem