Linssallad med ädelostdressing

Linssallad med ädelostdressing

30 min Huvudrätt
Snabb och mättande sallad med krämig dressing. Perfekt som matlåda eller att ta med på picknick och utflykt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp vatten. Lägg i linserna och koka under ca 2 min. Dra av från värmen och låt linserna stå ca 10 min. Häll av vattnet.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och häll över linserna.
  • Tärna äpplet och blanda ned i linserna.
  • Skär brödet i tärningar och stek knaprigt i smör-&rapsolja.
  • Skala och strimla rotfrukterna. Skölj ärtskotten noga. Mixa osten slät med yoghurt.
  • Lägg linserna i botten på glasburkar. Fyll på med dressingen.
  • Varva grönsakerna i burkarna och toppa med krutonger och tranbär.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Torkade röda linser
2 dl
Äpple
1
Surdegsbröd
2 skivor
2 msk
Morot
200 g
Rödkål
200 g
Palsternacka
100 g
Ärtskott
50 g
Torkade tranbär
4 msk
Marinad:
Färsk röd chili
1
Olivolja
3 msk
Pressad citron
3 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm