Lingonchutney
20 min
Buffé
Tillbehör
•
Lingonchutney passar perfekt till ostbrickan och gott att prova även till kötträtter. Du kan även göra denna chutney på frysta lingon, men tillsätt då lite socker och smaka av för önskad sötma.
Ingredienser
|
Rödlök
|
½ |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
|
Vit balsamvinäger
|
1 msk |
|
Malen kanel
|
1 krm |
|
Malen ingefära
|
½ tsk |
|
Lagerblad
|
1 |
Till servering:
|
Vitmögelostar t ex Castello® white eller Castello® Golden
|
300 g |
|---|---|
|
Pepparkakor
|
30 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
951 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,7 g |
| Protein: | 7,6 % | 17,9 g |
| Fett: | 57,8 % | 62,1 g |
| Kolhydrater: | 34,6 % | 81 g |