Lingon- och rosmarinbröd

Lingon- och rosmarinbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Saftigt matbröd med årets skörd av lingon och rosmarin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, honung, kvarg, lingon och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Platta ut varje del till ca 1 cm tunn kaka. Strö över rosmarin och rulla ihop. Vrid och forma till runda kransar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Skär tvärgående jack i kransen med en vass kniv. Låt jäsa ca 20 min. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk till 200° och grädda ytterligare 25 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Garnera ev med några rosmarinkvistar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem