Limelax

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Limelax

Den färska laxen får ett krämigt täcke med friska smaker och rökt lax som kulinarisk krydda.

Ingredienser

Laxfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Grovstött vitpeppar
1 krm
Rökt lax
50 g
Lime
rivet skal av 1
Hackad färsk basilika
2 msk
2 dl

Gör så här

  • Lägg laxfilén på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  • Finhacka den rökta laxen. Vänd ner lax, limeskal och basilika i crème fraiche. Hit kan du förbereda.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Bred röran över laxfilén. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min.
  • Garnera med lime och färsk basilika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

378 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 36,1 % 33,6 g
Fett: 60,9 % 26 g
Kolhydrater: 3 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/limelax/