Limefromage med apelsinsallad

Limefromage med apelsinsallad

60+ min Buffé Efterrätt
Hemgjord fromage med ljuvlig smak av lime. En luftig och lätt efterrätt serverad med fräsch apelsinsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/limefromage-med-apelsinsallad/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och limeskal.
  • Smält gelatinbladen i limesaften i en liten kastrull. Rör ner det i smeten.
  • Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd ner. Häll smeten i en vattensköljd form. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Skala och skär apelsinerna i bitar. Blanda med muskovadosocker.
  • Stjälp upp fromagen och strö över limeskal.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Gelatinblad
4
Ägg
2
Strösocker
¾ dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1½
2 dl
Till servering:
Apelsiner
2
Muscovadosocker
2 msk
Lime
rivet skal av ½