Lime- och ingefärsbakad lax

Lime- och ingefärsbakad lax

60+ min Huvudrätt
Supergod lax med fräscha asiatiska smaker och knapriga sesamfrön. En allt-i-ett rätt som enkelt tillagas i ugnen och toppas med crème fraiche vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Skär paprikor och salladslök i stora bitar. Skär laxen i portionsbitar.
  • Skiva ½ lime, riv skalet och pressa saften ur 1 lime.
  • Blanda smör-&rapsolja, fisksås, vitlök, ingefära, honung, limeskal och saft.
  • Lägg lax, paprika, salladslök och limeskivor i långpannan. Pensla över kryddblandningen och strö över sesamfrön.
  • Stek i mitten av ugnen 10–15 min ytterligare.
  • Rör ihop alla ingredienser såsen och servera till laxen.
Klart!
Energi:

675 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Sparris potatis
500 g
Paprikor
3
Salladslökar
6
Lime
3 msk
Fisksås
1 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Riven färsk ingefära
2 msk
Honung
1 msk
Sesamfrön
2 msk
Ingefära- och chilissås:
2 dl
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Pressad vitlöksklyfta
1
Honung
1 msk
Srirachasåser
1 tsk
Fisksås
1 tsk