Lime- och ingefärsbakad lax

Lime- och ingefärsbakad lax

Betyg

(201 st)

Supergod lax med fräscha asiatiska smaker och knapriga sesamfrön. En allt-i-ett rätt som enkelt tillagas i ugnen och toppas med crème fraiche vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé
  • 500 g sparris potatis
  • 3 paprikor
  • 6 salladslökar
  • 1½ lime
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 msk fisksås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 10 min. Skär paprikor och salladslök i stora bitar. Skär laxen i portionsbitar. Skiva ½ lime, riv skalet och pressa saften ur 1 lime. Blanda smör-&rapsolja, fisksås, vitlök, ingefära, honung, limeskal och saft. Lägg lax, paprika, salladslök och limeskivor i långpannan. Pensla över kryddblandningen och strö över sesamfrön. Stek i mitten av ugnen 10–15 min till. Servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem