Lime- och ingefärsbakad lax
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 1 tim 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Supergod lax med fräscha asiatiska smaker och knapriga sesamfrön. En allt-i-ett rätt som enkelt tillagas i ugnen och toppas med crème fraiche vid servering.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Sparris potatis
|
500 g |
|
Paprikor
|
3 |
|
Salladslökar
|
6 |
|
Lime
|
1½ |
| 3 msk | |
|
Fisksås
|
1 msk |
|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Sesamfrön
|
2 msk |
Ingefära- och chilissås:
| 2 dl | |
|
Finriven färsk ingefära
|
1 tsk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Honung
|
1 msk |
|
Srirachasås
|
1 tsk |
|
Fisksås
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
656 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 22,8 % | 36,8 g |
| Fett: | 52 % | 38,6 g |
| Kolhydrater: | 25,2 % | 40,6 g |