Lime- och ingefärsbakad lax
1 tim 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Supergod lax med fräscha asiatiska smaker och knapriga sesamfrön. En allt-i-ett rätt som enkelt tillagas i ugnen och toppas med crème fraiche vid servering.
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
Sparris potatis
|
500 g |
Paprikor
|
3 |
Salladslökar
|
6 |
Lime
|
1½ |
3 msk | |
Fisksås
|
1 msk |
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
Riven färsk ingefära
|
2 msk |
Honung
|
1 msk |
Sesamfrön
|
2 msk |
Ingefära- och chilissås:
2 dl | |
Finriven färsk ingefära
|
1 tsk |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Honung
|
1 msk |
Srirachasås
|
1 tsk |
Fisksås
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
656 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 6,6 g |
Protein: | 22,8 % | 36,8 g |
Fett: | 52 % | 38,6 g |
Kolhydrater: | 25,2 % | 40,6 g |

