Legymsallad
20 min
Buffé
•

En krämig och fräsch legymsallad med morot, ärter, saltgurka och grönt äpple – perfekt som tillbehör till buffén, grillat eller smörgåsmat. Den milda dressingen med gräddfil, majonnäs, dijonsenap och örter binder ihop smakerna på klassiskt vis. En riktig favorit som bara blir godare om den får stå en stund i kylen före servering.
Nytt
Ingredienser
Morötter
|
2 |
---|---|
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
Saltgurkor
|
2 |
Grönt äpple
|
1 |
3 dl | |
Majonnäs
|
½ dl |
Fint skuren gräslök eller dill
|
2 msk |
Dijonsenap
|
2 - 3 tsk |
Citron
|
1 |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
167 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 8,3 % | 3,4 g |
Fett: | 66 % | 12,5 g |
Kolhydrater: | 25,7 % | 10,6 g |

