Legymsallad

20 min Buffé Tillbehör
Legymsallad

En krämig och fräsch legymsallad med morot, ärter, saltgurka och grönt äpple – perfekt som tillbehör till buffén, grillat eller smörgåsmat. Den milda dressingen med gräddfil, majonnäs, dijonsenap och örter binder ihop smakerna på klassiskt vis. En riktig favorit som bara blir godare om den får stå en stund i kylen före servering.

Nytt

Ingredienser

Morötter
2
Frysta gröna ärter
2 dl
Saltgurkor
2
Grönt äpple
1
3 dl
Majonnäs
½ dl
Gräslök eller dill, fint skuren
2 msk
Dijonsenap
2 - 3 tsk
Citron
1
Salt
½ tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Skala och skär morötterna i små tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Tillsätt ärterna de sista 2 min. Häll av och låt svalna.
  • Tärna saltgurka och äpple fint.
  • Blanda gräddfil, majonnäs, gräslök (eller dill), senap, finrivet citronskal, salt och svartpeppar i en skål.
  • Vänd ner morötter, ärter, gurka och äpple i såsen. Rör om och ställ kallt minst 15 min före servering så smakerna hinner mogna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

159 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,6 g
Protein: 8,2 % 3,2 g
Fett: 69 % 12,4 g
Kolhydrater: 22,8 % 8,9 g
https://www.arla.se/recept/legymsallad/