Legymsallad
20 min
Buffé
Tillbehör
•
En krämig och fräsch legymsallad med morot, ärter, saltgurka och grönt äpple – perfekt som tillbehör till buffén, grillat eller smörgåsmat. Den milda dressingen med gräddfil, majonnäs, dijonsenap och örter binder ihop smakerna på klassiskt vis. En riktig favorit som bara blir godare om den får stå en stund i kylen före servering.
Nytt
Ingredienser
|
Morötter
|
2 |
|---|---|
|
Frysta gröna ärter
|
2 dl |
|
Saltgurkor
|
2 |
|
Grönt äpple
|
1 |
| 3 dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Gräslök eller dill, fint skuren
|
2 msk |
|
Dijonsenap
|
2 - 3 tsk |
|
Citron
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
159 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 8,2 % | 3,2 g |
| Fett: | 69 % | 12,4 g |
| Kolhydrater: | 22,8 % | 8,9 g |