Laxspett med sesam

Laxspett med sesam

Betyg

(53 st)

Laxspett med rostade svarta och vita sesamfrön är både gott och vackert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk sesamfrön

Sås:

  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • ev 1 tsk sesamolja

Rostade rotfrukter:

  • 800 g blandade rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka, rotselleri
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs ingefära och chilipeppar i smör i en kastrull. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt ugnen på grill. Skär laxen i 8 avlånga bitar. Trä upp dem på spett och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Salta, peppra och pensla ovansidan med mango chutney. Strö över sesamfrön. Grilla spetten i övre delen av ugnen 3-4 min. Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Tips:

Spetten kan förberedas fram till grillningen. Stick två spett genom laxbitarna så snurrar de
inte runt på pinnen. Blanda gärna vita och svarta sesamfrön och rosta dem i stekpannan
innan du strör dem över laxen. Såsen kan göras klar i förväg.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem