Laxbowl med dilldukkah och ärtkräm

Laxbowl med dilldukkah och ärtkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

45 min

En näringsrik och mättande bowl med nordiska smaker. Dukkah är ett smakrikt frö- och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med dill-, kummin- och sesamfrön.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl matvete
  • 300 g blandade grönsaker t ex blomkål, rädisor, späda morötter
  • 250 g färsk sparris
  • 65 g babyspenat
  • 150 g Arla® Svecia, riven Svecia® 28% SB
  • 300 g kallrökt lax, skivad
  • färsk dill

Ärtkräm:

Dilldukkah:

  • 4 msk hasselnötter
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tsk flingsalt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  2. Mixa ingredienserna till ärtkrämen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka hasselnötterna. Rosta hasselnötter och övriga ingredienser till dukkahn i en torr varm stekpanna 4-5 min.
  4. Lägg upp matvete, grönsaker, spenat, ost och lax i skålar. Toppa med ärtkräm, dilldukkah och dill.

Tips:

Denna rätt passar utmärkt till vårens härliga primörer.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 780 kcal
  • Protein: 47 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 40 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag