Laxbowl med dilldukkah och ärtkräm
45 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
En näringsrik och mättande bowl med nordiska smaker. Dukkah är ett smakrikt frö- och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med dill-, kummin- och sesamfrön.
Ingredienser
Matvete
|
3 dl |
---|---|
Blandade grönsaker t ex blomkål, rädisor, späda morötter
|
300 g |
Färsk sparris
|
250 g |
Babyspenat
|
65 g |
150 g | |
Kallrökt lax, skivad
|
300 g |
Färsk dill
|
Ärtkräm:
Frysta gröna ärter
|
125 g |
---|---|
Vitlöksklyfta, hackad
|
1 |
Citronsaft
|
2 tsk |
Olivolja
|
2 msk |
250 g | |
Salt och svartpeppar
|
Dilldukkah:
Hasselnötter
|
4 msk |
---|---|
Sesamfrön
|
4 msk |
Dillfrön
|
1 tsk |
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
Kumminfrön
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Denna rätt passar utmärkt till vårens härliga primörer.
Näringsvärden, per port
Energi:
780 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 47 g |
Kolhydrater: | 48 g |
Fett: | 40 g |

