Laxbowl med dilldukkah och ärtkräm
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
•
En näringsrik och mättande bowl med nordiska smaker. Dukkah är ett smakrikt frö- och nötströssel från Mellanöstern som passar att strö över det mesta. Vår variant smaksätts med dill-, kummin- och sesamfrön.
Ingredienser
|
Matvete
|
3 dl |
|---|---|
|
Blandade grönsaker t ex blomkål, rädisor, späda morötter
|
300 g |
|
Färsk sparris
|
250 g |
|
Babyspenat
|
65 g |
| 150 g | |
|
Kallrökt lax, skivad
|
300 g |
|
Färsk dill
|
Ärtkräm:
|
Frysta gröna ärter
|
125 g |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta, hackad
|
1 |
|
Citronsaft
|
2 tsk |
|
Olivolja
|
2 msk |
| 250 g | |
|
Salt och svartpeppar
|
Dilldukkah:
|
Hasselnötter
|
4 msk |
|---|---|
|
Sesamfrön
|
4 msk |
|
Dillfrön
|
1 tsk |
|
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
|
Kumminfrön
|
1 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Denna rätt passar utmärkt till vårens härliga primörer.
Näringsvärden, per port
Energi:
760 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 16,7 g |
| Protein: | 26,2 % | 49,1 g |
| Fett: | 47,6 % | 40,9 g |
| Kolhydrater: | 26,2 % | 49 g |