Lax och risotto med rödbeta

Lax och risotto med rödbeta

Betyg

(37 st)

Lax i ugn med ett täcke av oströra på Apetina och matyoghurt. Rödbetor i risotton blir till en sagolik smakkombination till denna lax med Apetina.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • ½ tsk salt

Risotto:

  • 400 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2½ dl avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Oströra:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetor och lök. Skär dem i små bitar. Fräs dem i lite av smöret i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt det koka under lock ca 20 min. Mosa osten och blanda med matyoghurt, rosmarin och svartpeppar. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Salta och bred hälften av oströran på laxbitarna. Stek i mitten av ugnen i 12-15 min. Rör ner resten av smöret i det kokta riset och smaksätt med salt och peppar. Servera laxen med risotton och en klick oströra.

Tips:

Ugnsstek rödbetor och servera till laxen. Skala och klyfta 1/2 kg rödbetor. Sätt in i ugn ca 10 min före laxen och stek dem sammanlagt ca 25 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem