Lax med spenat och granatäpple

Lax med spenat och granatäpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(53 st)

Ljuvlig lax i ugn med spenat, grädde och granatäpple. De små, lätt syrliga kärnorna från granatäpple är ett piggt alternativ till citron.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet. Skala och skiva vitlöken. Lägg spenat och vitlök i en stor ugnssäker form. Salta och peppra. Häll på grädden och lägg på laxen. Stek i mitten av ugnen 12–15 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Strö dem över laxen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag